Smörstekta kantareller

Jag älskar den här tiden på året, då det bara är att klä på barnen gummistövlar, förse dem med varsin hink eller korg och traska ut i någon närliggande skogsmark och plocka kantareller. I år finns det supermycket svamp, men jag är ingen allmän svampkännare eller -fantast, så jag plockar bara kantareller. Alla mina barn kan urskilja kantareller i skogen sedan 2 års ålder. Vi har så mycket kantareller hemma nu att det känns overkligt och jag skojar inte när jag säger att jag äter kantareller morgon, middag, kväll just nu. Enklast är godast tycker jag, så smörstekta kantareller på toastbröd är det bästa.

Såhär gör jag:

  1. Tvättar och rensar kantarellerna försiktigt men noga
  2. LÄgger dem i stekpannan och värmer på så att all vätska ångas bort
  3. Lägger i smör (rejält) och saltar och pepprar
  4. Placerar ett generöst berg av kantareller på en toastmacka och 
  5. NJUTER!
8 sep 2017