5 skäl till varför du ska bygga själv

Ingen minns en fegis, eller hur? Alla minns däremot killen som skulle bygga en altan och fick en vedhög... Alla kanske inte kan bygga själva, men det skadar inte att försöka. Här får du 5 skäl till varför du ska fundera på att bygga själv och vill du ha ännu mer inspiration så kan du kolla in https://www.byggasjälv.nu som ger dig massor av tips och råd för olika projekt hemma. 

Glädje, hållbart och smart för plånboken

Det är OK att ringa efter hjälp om man är osäker på det här med att renovera och snickra, det får du inte tro annat. Men genom att hyra in en byggfirma så kommer du att gå miste om så mycket. Här får du 5 skäl till varför du borde åtminstone prova själv först.

1. Det blir billigare

Så är det! En snickare ÄR dyr i drift och att på egen hand få upp en ny vägg kommer att kosta dig betydligt mindre pengar, fast kan kanske ta lite längre tid. Börja med små saker som att sätta upp en hylla, byta en golvlist eller måla en vägg. 

2. Bygger självförtroendet

Genom att lyckas med de mindre projekten så kommer du att känna att du klarar mer och mer. Kommer det att hända att du får göra om det? Självklart, men det är en del av processen att lära sig. Gör man aldrig fel så lär man sig aldrig. 

3. Det ger glädje

Oavsett om du bytt en list, målat taket i vardagsrummet eller kaklat om väggen i badrummet så kommer du att känna dig glad över att du gjorde det själv. 

4. Stolthet

Lite hand i hand med glädjen kommer stoltheten. Genom att kunna visa upp för vänner och släktingar att du faktiskt gjort en sak på egen hand kommer du också att ge dem skäl att testa hemma de med. Din stolthet över något du åstadkommit på egen hand ger andra inspiration. 

5. Det blir mer hållbart för framtiden

Ju mer vi själva vågar att laga och renovera, eller bygga för den delen, desto mindre påverkan har vi på vår planet. En vägg som du byggt på egen hand hemma har ett mycket mindre klimatavtryck än den du får byggd av en snickarfirma. 

4 Aug 2020