DIY med cd-skivor

Cd skivor och cd pressning förknippas oftast med musik. Dock är det inte så många som gör cd pressning nu mera, eller ja, det säljs ju många nya skivor, men då det finns många streamingtjänster och andra sätt att lyssna så kan det vara så att man har massa gamla skivoor hemma, som man inte lyssnar på. Dock är det så att de passar perfekt till att pyssla med! Det går att göra sönder dem och sedan använda till mosaikbitar, eller så ar man dem och sätter på kläder. Det går att tillverka det mesta faktiskt bara man har fantasi.

Discokula med cd

Om du har gamla cd-skivor så kan du göra en diskoboll. Du behöver gamla cd-skivor, en liten flörtkula och en sax och limpistol.

Börja med att klippa cd-skivorna i små kvadrater. Klipp så många du kan men det beror på hur stor bollen är. Efter det ska du limma dessa bitar på bollen, så som det brukar se ut på discokulor. 

Piffa upp hemmet

Då cd skivor har en glansig sida så kan man piffa upp det mesta. Det går att göra fågelbad, dekorera krukor, drinkunderlägg, julgranskulor, smycken, och en massa mer. Så har du en massa cd skivor hemma du ändå inte lyssnar på, varför inte testa? Kika gärna in på Pinterest> för fler tips.

24 Apr 2018