DIY - skapa inredning med gamla fönster

Om du ska köpa nya fönster, återanvänd gärna de gamla, genom att ha dem i din inredning. Annars går det även att köpa gamla fönster, eller få dem gratis. Gamla fönster är guld värt för den som gillar detta med DIY. Ett tips är att sätta dem inne, mellan två rum till exempel. Inte fel med lite extra insyn mellan köket och barnens rum till exempel.

Ett annat bra tips är om du hittar mindre fönster. Då kan du göra om det till en dekorativ och funktionell smyckeshängare. Ta bort glaset och sätt i krokar och hönsnät, så får du lätt ordning på dina halsband, örhängen och andra smycken och accessoarer.

Många smarta idéer med fönster

Gamla fönster kan vara mycket dekorativa, och kräver inte nödvändigtvis en massa arbete för att de ska bli fina inredningsdetaljer. Det kan räcka att ha den luitad mot väggen hemma. Bara ge den lite ny färg. Annars är det populärt att sätta in spegelglas i ramarna, istället för glaset. 

Gamla fönsterbågar går inte bara att återanvända inomhus. De är också idealiska att tillverka ett växthus eller uterum av, så att du kan njuta av utelivet året runt. Visst kan det ta lite tid och kraft att skrapa rent gamla bågar, men det är det värt. På nätet finns massa bra tips hur du kan bygga växthus av gamla fönster.

Som ni ser, det går göra mycket av gamla fönster, det är bara din fantasi som sätter gränserna!

29 Sep 2021