Dra rör i eget badrum?

Den som är händig kanske kan renovera bad- och duschrum på egen hand. För ungefär hundra år sedan, var det hantverksjobb som var billigt. På den tiden var det råvaran, som träet, kaklet eller klinkern som var dyrt. Idag är det det omvända. Materialet innebär idag att det är dyrt att låta någon annan göra jobbet, och att materialet inte kostar så mycket. Så varför inte göra det själv och på så sätt pressa ner priserna?

Ta hjälp är aldrig fel

Är du det minsta osäker på hur du ska dra VVS i ditt badrum – var inte rädd att rådfråga, eller anlita professionella som kan göra jobbet och som vet hur rördragning i badrum bör göras, till exempel. Är du händig är det inte särskilt svårt att göra det själv. Till din hjälp har du en site; rördragning.se, där kan du läsa dig till hur du går till väga.

Börja med att söka lov

Vid varje större renoveringar bör du söka bygglov. Bor du till exempel i bostadsrätt, bör du fråga om bygglov av bostadsrättsföreningen. Bor du i hyresrätt, frågar du av hyresvärden. Det är alltid värt att kolla upp så att det är tillåtet att genomföra den renovering som du tänkt dig. Sedan kan du kontrollera rördragningen i ditt badrum så att du kan beräkna din renovering. Kom ihåg att stänga av huvudvattnet. Ingen vill bygga in fukt i badrummet! Lycka till!

29 Jul 2017