Inredning av badrum på bra sätt

Att göra om i badrummet behöver inte innebära badrumsrenoveringar. Det går att köpa ny inredning och lägga till nya detaljer för att få till det ändå så att säga. Det är viktigt att se till att du har allt du behöver i ditt badrum, samt inreder på ett sätt så att det är enkelt att städa där. Se till att ha en tvättkorg, om plats finns för det. Så slipper du ha en massa smutsig tvätt på golvet. Du kan även satsa på att ha krokar i badrummet för att kunna hänga upp saker, kanske även en handdukstork. Om du vill ha enkelt att städa, byt ut din toalettstol mot en som är vägghängd. Undvik även kommoder och skåp med ben. Det är svårt att komma åt och städa under där.

Välja badrumsinredning

När du ska välja badrumsinredning, välj gärna dold förvaring. Ligger saker öppet blir det gärna snabbt dammigt. Bättre med dörrar eller lock på allt. Belysning är även det en viktig del av inredningen. Det är alltid bra att ha flera olika ljuskkällor i badrummet. Textil är även det trevligt, i form av handukar, badrumsmattor med mera. Satsa även på ett duschdraperi som är enkelt att göra rent. 

Du kan även byta ut kakel och klinker, men det blir lite mer badrumsrenoveringar av det. Du kan istället satsa på kakeldekor om du bara vill göra en enklare förändring. Det finns många olika sorter att välja på när det kommer till dekor för kakel och snyggt blir det med. 

Många små detaljer gör en bra helhet

Att inreda ett badrum går att göra lite som du vill. Det är inte fel att få in en massa växter om du har möjlighet. Det ger ett helt nytt liv till badrummet. Sen, om du känner att det inte är nog med små detaljer, så är det så klart fritt fram att renovera om helt. Tänk då bara på att ta in rätt sorts hantverkare, särskilt när det gäller VVS och el. Mycket kan du göra själv men inte just de jobben då de ska utföras av fackpersonal. 

9 Jan 2021