Kan man måla PVC-fönster?

När det gäller PVC fönster, så måste man inte måla dem som i en del av ett underhåll. Det handlar mer då om att måla dem, för att man vill byta färg på dem. PVC fönster är ju bra på det sättet att du måste inte slipa dem, inte spackla, inte måla. Om du vill byta färg på dem, så kan det kanske gå, men det bästa är att välja rätt kulör till att börja med! Dock är det faktiskt bäst att ta vita fönster! De håller bäst, då andra kulörer gärna bleks.

Byta dina fönster?

Om du inte har pvc fönster, utan gamla fönster som läcker ut en massa värme, så kan det vara läge för ett fönsterbyte. Det kan vara smart då att välja en bra fönstertillverkare för att hitta de fönster som passar dig och ditt hus. Fundera gärna på om de ska vara vita eller annan färg samt om de ska ha andra funktioner. Det kan ju vara bra att ha öppningsbara fönster till exempel.

Fundera även på om du ska byta alla dina fönster på egen hand eller ta in en hantverkare som gör det åt dig. Det är ju en del jobb med att byta ut de gamla mot nya. 

Satsa på PVC fönster

Om du vill ha bra fönster, utan att behöva ägna dig åt underhåll, så är det smart att just välja fönster som är i materialet PVC!

27 Dec 2021