Lära sig grafisk design?

Även om man som jag pysslar på hobbynivå, så vill man ju alltid lära sig nya saker, sån är i alla fall jag. Datorn har blivit ett allt mer vanligare verktyg för många som designar olika saker. Just grafisk design är något som jag intresserat mig för det senaste. Det används ofta i reklamsammanhang och reklambyråer, som till exempelvid Tross är mycket duktiga på att skapa grafiska profiler med mera.

Grafisk design handlar bland annat om om hur man använder sig av typsnitt, logotyper, färger och så vidare på olika saker och i tryck eller på digitala system med mera. Just att ha en grafisk profil är ofta viktigt för företag, så att de kan synas och att man minns dem. Många kända varumärken har jobbat hårt med sina grafiska profiler, och tänker du efter så kan du säga vad det är för företag bara genom att se deras logotyp, eller hur?

Skapa grafiska profiler

Man behöver inte vara en reklambyrå i Jönköping för att kunna skapa grafiska profiler. Det finns många som lärt sig på egen hand, genom olika datorprogram. Och det är väl lite det som jag funderat på, att testa mig fram om min pysslighet kan göra saker även om det är digitalt. Jag ska se om jag kan lära mig skapa grafiska profiler på egen hand eller om det finns kurser eller utbildningar inom detta. Som sagt, det är alltid kul att lära sig nya saker som fascinerar mig.

25 Apr 2017