Man kan fixa fler saker än man tror

Man måste inte byta ut gamla fönster som är dåliga i träet. Det går faktiskt att renovera dem. Jag har hittat en bra guide för hur man gör detta på en blogg om fönster och där kan du läsa steg för steg hur man gör för att rädda gamla fönster. Här tänkte jag berätta lite om vad man kan göra med gamla fönsterbågar som blivit över efter man HAR bytt till nya fönster. De gamla träfönstren kan bli vackra inredningsdetaljer i ditt hem och få ett nytt liv. Så här gör du:

  1. Börja med att ta bort allt glas och lämna det till glasåtervinning. Eller spara för andra hemmaprojekt om de är hela. 
  2. Skrapa bort den gamla färgen, och se till att du får bort allt gammalt kitt som kan sitta kvar. Tänk på att det också finns små spikar som du kan riva dig på. 
  3. Sandpappra fönsterbågen noggrant så du har rent trä.
  4. Byt ut trädetaljer som är trasiga eller ruttna. 
  5. Måla med önskad färg.

Nu har du en fönsterbåge som är hel och ren och det är nu det roliga börjar. Du kan sätta i spegelglas där fönsterrutorna brukade sitta för att få en fin spegel till ditt hem. Du kan också sätta upp den som den är. Ett annat tips är att skruva fast små brädor i karmen, så att du får små hyllor. När du sedan satt upp den på väggen kan du ha blommor eller prydnadssaker på de hyllorna. 

 

27 Aug 2018