Pyssla ihop inredning av saker du redan har hemma

Inredning i hemmet, det vill man ju att det gärna ska vara personligt. Visst kan du köpa en hel del saker men för att göra det extra personligt, varför inte satsa på att göra en del egen inredning? De flesta av oss har en mängd olika grejer hemma, som man kan göra om. Det med lite fantasi, färg och kreativitet. Har du vitt porslin hemma? Då kan du med hjälp av porslinsfärg göra dem till dina egna, genom att måla dit eget mönster eller text. 

Lampskärmar är även det lätt att göra om, med lite tyg och smarta transferark som går stryka på. 

Snygg väggdekoration med cd-skivor

Det går att skapa en riktigt snygg väggdekoration med hjälp av gamla cd skivor. Så här gör du:

Du behöver följande:

  • En gammal CD
  • En akrylfärg
  • En blyertspenna
  • En skruvmejsel

Gör så här:

  1. Måla först din CD-skiva i valda färg på metallsidan och låt den torka. Visst tycks skivspelandets dagar definitivt vara över på många håll, MEN se ändå till att det är en skiva som du verkligen aldrig vill spela igen. För säkerhets skull. För efter några lager akrylfärg så är skivans ursprungliga uppdrag officiellt avslutat.
  2. Ta sedan blyertspennan och rita ett mönster som du vill se på din väggprydnad. Du kan göra det precis så lätt eller komplicerat som du vill.
  3. Med hjälp av spetsen av en skruvmejsel kan du sedan skrapa bort färgen utefter det mönster du markerat. Om du har tid och tålamod kan noggranna mönsterdetaljer verkligen lyfta din väggprydnad. Se bara till att inte skrapa för hårt.
21 Jan 2022