Tips kring utebelysning

Att ha olika sorters belysning ute, det är inte fel. Se bara till att du har en bra installation av el, och om inte, få hjälp med det av en bra elektriker i Växjö. En bra idé att är att satsa på att belysa tomtens ytterkanter. Det gäller då staket, murar, plank, häckar elller husväggar. Det ger e bra inramning till trädgården samt att det även skapar ett djup i belysningen när skymningen kommer. Tänk på att inte belysa allt; det är kontrasten mellan det ljusa och mörka som skapar djupet och blir intressant och vackert för ögat. 

Det är rätt bra att satsa på att hitta accenterna du vill framhäva. Du kanske har ett vackert träd du vill lysa upp eller en fin rabatt.  Tänk också på att belysningen sitter uppe året runt, så välj föremål och växter som är snygga att belysa även på vintern.

Belysningstips för altanen

Det är smart att sätta upp belysning längs ytterkanterna av altanen. Även längs husfasaden. Se till att ljuset så att säga alltid faller på något. Det ger ingen effekt att rikta en spot rakt upp i luften till exempel. Ett tips är att låta spotlights lysa upp staketstolparna.

Med rätt sorts belysning kan du även höja trivseln där ni sitter och umgås på altanen. Det går att få fin stämning med hjälp av golvlampor, taklampor och partyslingor.

Andra belysningstips

Något som är fint ute annars, det är så kallade solcellslampor. Dessa finns ofta i olika former eller som figurer. Placera ut dem var du vill och de lyser fint på kvällarna.

20 Oct 2021